Girona

Alumnes de l’IES Vallvera comparteixen la festa del DENIP enviant-nos la paraula Justícia i la paraula Pau amb les flors.

A la festa del parc hi vam poder veure les flors de l’institut Montilivi, les del Vallvera però, adornaven un altre jardí a Salt. Eus ací una de les fotografies que ens han fet arribar.

Les flors que adornaven el jardí del Parc del Migdia són a l’Espai de Solidaritat, a punt per començar a voltar pels equipaments municipals.

A PUNT PER COMPARTIR UN JARDÍ DE LA PAU.

Després que els nois i noies dels instituts Montilivi i Vallvera hagin realitzat cent vint-i-quatre tallers de Pau a les escoles gironines i que comptem amb quatre mil set-cents escolars que durant aquestes setmanes han estat treballant la Pau a través de la Campanya Jardins per la Pau, els jardins ja comencen a florir!

Recordar-vos que si no plou, ens trobarem el proper dilluns a les 11h al Parc del Migdia per a plantar les flors amb missatges de Pau i reivindicar un món millor, una ciutat pacífica i unes escoles compromeses amb la Cultura de Pau.

AVUI COMENCEM ELS TALLERS A LES ESCOLES!

Aquest matí, 17 de gener, són ja moltes les escoles que estan rebent la visita dels talleristes  a les seves aules. Podreu anar seguint la campanya a través de la galeria de fotografies.

Recordar-vos també, que podeu enviar-nos fotografies dels tallers que esteu realitzant (tallers artístics de construcció dels jardins i tallers de cultura de pau) als correus següents per tal que puguin sortir publicades al blog i  posteriorment al reportatge audiovisual que l’Anna de l’ERAM està preparant.

Adreces: angel.vazquez@ajgirona.org  recursos@solidaritat.org

Formació Equips educatius dels centres

L’escola Carme Auguet ha participat en la càpsula formativa de Cultura de Pau. Dues hores per a repensar i reflexionar sobre la cultura de pau i noviolència al centre.

Festa cloenda de la campanya

 El proper dilluns 30 de Gener, a les 11:00 hores en el Parc del Migdia, celebrarem la festa final de la campanya Jardins per la Pau. L’horari de la festa és el següent:

11:00 Arribada dels alumnes de les diferents escoles

11:10 Benvinguda i plantada

11:15 Lectura d’un petit manifest sobrela Pau per part de dos alumnes

11:25 Espectacle musical a càrrec de Teatre de Contacte i El Galliner.

11:50 Cantada de la cançó “El món seria més feliç”

12:00 Finalització de l’acte 

Per confirmar la vostra assistència ho podeu fer trucant al 972 01 02 50 o a través del següent correu electrònic angel.vazquez@ajgirona.cat.  Necessitem saber el número d’alumnes de cada escola i el tipus i número de flor que portareu.

Tallers escolars durant les properes setmanes.

Totes les escoles que heu sol·licitat tallers durant les properes setmanes podeu consultar-ne horaris i talleristes al següent enllaç. Per a qualsevol informació que no aparegui no dubteu a trucar al 972 21 99 16.

Horaris tallers

Formació de talleristes 9,10 i 13 de gener:

Estem ja a la recta final de les formacions dels nois i noies que properament es desplaçaran a les escoles per a realitzar els tallers de pau amb la mainada. Aquesta setmana estudiants d’Inserció SòcioLaboral i d’Animació Social dels instituts Montilivi i Vallvera preparen els tallers, els assagen i coneixen els centres als que es aniran durant els propers quinze dies de treball sobre la Cultura de Pau.

Formació de talleristes 12 de desembre:

Aquesta setmana alumnes de primer i segon d’educació infantil de l’institut Montilivi s’estan formant a nivell teòric i pràctic en Cultura de Pau i tallers de Pau per tal d’anar a les escoles el proper mes de gener a dur a terme els tallers.

La formació amb les noies i nois de segon d’Educació Infantil s’ha realitzat a càrrec de la Coordinadora d’ONG Solidàries i ha tingut una durada de tres hores. Aquesta, es complementa amb una hora més impartida per les tutores del grup i en què es treballaran les tècniques i estructuració dels tallers. A finals de setmana, realitzaran la formació els i les alumnes de primer de TEI.

En total, en aquest institut, rebran formació 120 alumnes que realitzaran durant quatre dies dels mesos de gener  84 tallers de Pau a 10 escoles de la ciutat.

ESCOLES GIRONINES

Annexa     Bosc de la Pabordia    Doctor Masmitjà    Joan Bruguera   Les Pipes   Maristes    Pare Coll    Escola Verd    Carme Auguet    Eiximenis    Mare de Déu del Mont    Vila-Roja Marta Mata   Migdia  Cassià Costal

A les escoles que us heu inscrit a la campanya se us ha enviat un correu  on se us demana que informeu del nombre de tallers i formacions de Pau que voleu dur a terme als vostres centres. Si no l’heu rebut, truqueu a la Coordinadora d’ONG Solidàries per tal que actualitzem els correus e-mail i dades de contacte. Gràcies.

Tallers de Pau: un taller per curs inscrit a la campanya. Durada 1h. Impartit per alumnes d’educació infantil i integració social de l’Insitut Montilivi de la ciutat.  Per inscriure-us cal enviar un correu a: recursos@solidaritat.org detallant el nom del taller que voleu, el curs a qui va dirigit amb el nombre total d’alumnes i el dia i hora escollida.

Dates i horaris disponibles:

Primaria

Dimarts 17 de gener de 10:30 a 12:30h

Dilluns 23 de gener de 3 a 5h

Infantil

Dijous 19 de gener de 3 a 5h

Dimecres 25 de gener de 9 a 12h

Formació en Cultura de Pau: dirigit al personal del centre educatiu. Per tal de reservar-la cal trucar directament a la Coordinadora d’ONG Solidàries 972 219 916

Jardins escolars per la PAU: Cada escola pot lliurement crear un jardí de la pau dins el marc del festival GIRONA TEMPS DE FLORS. Es crearà un recorregut paral·lel al recorregut oficial (que només té jardins al Barri Vell de la ciutat) amb totes les escoles que vulguin obrir els seus patis, i se’n farà difusió dins els actes del Festival. Les escoles que desitgin participar-hi cal que ens ho facin saber al llarg dels mesos de desembre i gener per tal que puguem anar muntant el recorregut i buscant persones voluntàries que us puguin venir a ajudar en la creació dels vostres patis de pau.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s