Hivern florit a Lleida i Girona

L’objectiu de Jardins per la Pau és promoure l’Educació  per la Pau als centres educatius de forma transversal  durant tot el cicle escolar. Enguany oferim una activitat pensada per a realitzar-la pels volts del Dia Escolar per la Noviolència i la Pau (30 de gener): Construir flors carregades de missatges per plantar uns bonics i transformadors Jardins per la Pau.

Un camí de flors que té quatre passes

La primera part de Jardins per la Pau consisteix en treballar el concepte de Pau a través d’una dinàmica de grup adaptada a cada nivell educatiu.

El segon pas de Jardins per la Pau és una acció plàstica, la construcció d’una flor per a cada alumne/a amb materials reciclats,  en la qual cadascú hi plasmarà un missatge de Noviolència i la Pau.

La tercera part inclou una formació als equips docents que així ho sol•licitin, en Cultura de Pau per tal de dotar-los d’eines i reflexions que puguin utilitzar-se al llarg del curs escolar i en el projecte de centre.

Finalment, el Dia Escolar de la Noviolència i la Pau (30 gener) construirem Jardins de Pau unint totes les flors  que hagin elaborat els nenes i nenes dels diferents centres.

Els centres educatius també us podeu descarregar les unitats didàctiques per a realitzar-les vosaltres mateixos/es a l’aula. A casa o a l’aula també podeu fer les flors seguint la nostra proposta o bé us podeu inventar un altra manera de fer-les i enviar al mail fotografies de les vostres realitzacions perquè les pengem al blog. A l’hora de “plantar” els Jardins, podeu fer-ho participant a la Festa del DENIP que celebrarem el dia 30 de gener de 2012.

Jardins per la Pau és un projecte conjunt de la Coordinadora d’ONG Solidàries de les comarques gironines i l’Alt Maresme, la Coordinadora d’ONGD i altres Moviments Solidaris de Lleida i l’ajuntament de Girona.

Recursos Educació per la Pau

Animeu-vos a construir una Flor per la Pau amb materials reciclats

Anuncis

Quant a Timbalada per la Pau

La Timbalada per la Pau és una campanya escolar que es du a terme a les ciutats de Girona i Lleida com a activitat commemorativa del DENIP (Dia Escolar de la Noviolència i la Pau) i amb la que es pretén que alumnes, mestres, personal dels centres i famílies reflexionin sobre la cultura de Pau a partir de la construcció d'uns sorollosos timbals per la Pau.
Aquesta entrada ha esta publicada en Sin categoría. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s